7 Aprilie 2025
Distribuie pe social media Ministerul Economiei a publicat lista celor 151 de furnizori selectați care vor organiza cursuri de antreprenoriat pentru cei care vor să obțină finanțare prin Start-Up Nation.
Lista furnizorilor de formare profesională din programul Start-Up Nation
Tinerii și alte persoane eligibile care vor să obțină până la 50.000 EUR pentru a-și deschide o mică afacere prin Startup Nation 2025 au acum acces la lista oficială a furnizorilor de cursuri de antreprenoriat, esențiale în prima etapă a programului.
Lista publicată de Ministerul Economiei include 151 de furnizori selectați, aleși dintr-un total de 177 de organizații înscrise în program anul trecut. Începând cu 15 aprilie 2025, persoanele fizice își vor putea alege furnizorul de cursuri direct din platforma: https://minimis.imm.gov.ro.
„În total, au fost semnate 151 de contracte de către operatori economici, asociații, fundații, instituții de învățământ și organizații patronale, care vor organiza cursuri de pregătire antreprenorială pentru persoanele interesate să obțină finanțare prin intermediul programului Start-Up Nation, a anunțat Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT), într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
„Începând cu 15 aprilie 2025, persoanele fizice eligibile se vor putea înscrie la cursurile gratuite de competențe antreprenoriale, desfășurate în cadrul programului Start-Up Nation 2024-2025. Prin intermediul platformei electronice dedicate https://minimis.imm.gov.ro/, aceștia vor avea posibilitatea de a selecta furnizorul de formare profesională și de a alege formatul de desfășurare a cursurilor: fie în sistem online, fie în format fizic, în una dintre locațiile puse la dispoziție de organizator”, a transmis ministerului.
Etapele următoare din Start-Up Nation 2025
Lista completă a furnizorilor contractați de Ministerul Economiei, împreună cu informații despre locațiile și modalitățile de desfășurare a cursurilor, va fi disponibilă și în aplicația informatică a programului.
Ministerul a precizat că platforma electronică va rămâne activă până la ocuparea tuturor locurilor disponibile, iar cei care nu prind un loc din prima vor fi trecuți pe o listă de rezervă.
Cursurile vor dura patru luni calendaristice, iar la final, participanții vor primi o adeverință sau un certificat de absolvire, în funcție de forma de organizare.
După obținerea certificatului de absolvire, cei care vor să aplice pentru finanțare prin Start-Up Nation vor fi obligați să înființeze o firmă și să o înregistreze la Registrul Comerțului.
Prin ediția 2024–2025 a programului Start-Up Nation, Ministerul Economiei oferă un sprijin financiar nerambursabil de până la 250.000 de lei (aproximativ 50.000 de euro) pentru cel puțin 7.500 de beneficiari, cu scopul de a crea peste 15.000 de noi locuri de muncă.
Programul este structurat pe doi piloni principali
Start-Up Nation, ajuns la a patra ediție, se bazează pe doi piloni principali:
Pilonul I – Activarea potențialului antreprenorial al tinerilor, cu un buget de 295.750.000 euro, echivalent în lei, destinat tinerilor sub 30 de ani, atât în regiunile mai puțin dezvoltate, cât și în București-Ilfov;
Pilonul II – Sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului, cu un buget de 150.435.295 euro, echivalent în lei, având ca grup țintă persoanele din regiunile mai puțin dezvoltate și care se încadrează în una din următoarele categorii eligibile:
- tineri cu vârsta de între 30 de ani și până în 35 de ani neîmpliniți;
- persoane în căutarea unui loc de muncă;
- șomeri;
- șomeri de lungă durată;
- persoane inactive și persoane din grupurile dezavantajate pe piața muncii.
Bugetul total al celei de-a patra ediții Start-Up Nation este de 446,18 milioane de euro, bani proveniți din fonduri externe nerambursabile prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027.
Vizualizări: 0